jpstay.com 日本住宿討論區 首頁 jpstay.com 日本住宿討論區
為您尋找日本全國各地最合心意之住宿(主理:bigstone)

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

Super Hotel City池袋北口

發表新主題   這個主題已經被鎖定了, 您無法在這個主題編輯文章或是回覆    jpstay.com 日本住宿討論區 首頁 -> 意見及感想
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
最愛夏生
基本會員

發表發表於: 星期六 十月 29, 2005 5:30 pm    文章主題: Super Hotel City池袋北口 引言回覆

我岩岩住完super hotel池袋北口返黎
21-25 oct

入去上到樓0既時候第一個感覺係~~~
「好新淨」!
所有裝修都好新淨
唔會好d我之前住有間
感覺~~有d舊舊0地咁!
因為佢平
所以呢個咁新淨0既環境係我冇expect過0既!

不過我今次係同一個fd,兩個女仔一齊住ladies' floor~
間房同toilet係細
訓覺其實問題不大
我覺得沖涼會有少少辛苦
因為浴缸個位都幾窄
我同我朋友細細粒都係岩岩夠位

但講到到底ladies' floor有咩特別呢~~~
真係要推薦下俾各女生們
會有shiseido 0既cleansing oil, cleansing form, skin lotion同milk lotion每日一set喇
另外仲有化妝棉、面油紙、body sponge、棉花棒同bath powder又係每日一set
我朋友都唔知幾鬼鍾意,另外個風筒會係負離子風筒
覺得好周到
仲話早知連自己0既cleansing 野都唔洗帶

每間房入面都已經放好左一條lan線
唔駛落counter借
池袋北口係有兩部電腦可以免費上網
有需要用printer都可以自己搬去自己個電腦度駁黎用
另外,兩部電腦附近都有4、5個位可以俾住客自己拎機落黎插lan線上網用
我自己都有兩晚走左落去用佢地提供0既電腦~~ ^^

早餐方面
星期一至六係7:00-8:30am
星期日&紅假就7:00-9:00am
多半個鐘
岩晒我呢d人~~ ^^
同埋好似其他網咁講
佢0既麵包係會不停refill

試過有一日
我8點鐘左右入到去,食左15分鐘左右
0個15分鐘我就係見到個職員不停出出入入出出入入咁
~~~~~~~~~~~~0係度做咩?
就係不停refill d麵包
醬料、餐紙巾、盤呀咁~~~
佢真係未停過
因為~~~~~~~~麵包都有成10幾20款
佢一見剩得少少又要refill
呢款refill完又到另一款就黎拎晒~~~
好忙!

佢張房key真係幾正!
一張卡咁就得!
就算touchwood唔見左都係俾番300yen~~做番張新0既~~~
應該唔會好似用鎖匙0個d咁貴嘛!

我估我下次有機會都再去住~~
不過可能會試下住大少少0既房~~~~
例如~~~~~14m 0個隻
又或者一雙雙人床+一張上格床0個隻~~~
希望個浴缸會大d~~~hehe
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
cptsilver
基本會員

發表發表於: 星期一 十月 31, 2005 5:16 am    文章主題: 引言回覆

thank you for your review. How about the distance to and from the JR station? Was it difficult with some luggage?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
最愛夏生
基本會員

發表發表於: 星期日 十一月 06, 2005 9:50 am    文章主題: 引言回覆

cptsilver 寫到:
thank you for your review. How about the distance to and from the JR station? Was it difficult with some luggage?

由池袋北口行出去
其實只係一集直路
唔難搵

拖0急都唔太麻煩
因為0個度唔係大街大巷
唔會太多車出入
我自己覺得ok~~
走0個陣買得多野自然會辛苦d~~ Wink
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
Karen15
基本會員

發表發表於: 星期一 三月 27, 2006 1:55 am    文章主題: 引言回覆

請問有冇呢間酒店嘅website??? Drool
5月我會去一趟東京大阪呀, 唔該晒 Laughing
訪客

發表發表於: 星期四 三月 30, 2006 10:54 am    文章主題: 引言回覆

http://www.superhotel.co.jp
回頂端
Chrissy
基本會員

發表發表於: 星期二 六月 13, 2006 12:11 am    文章主題: 引言回覆

十分同意,Super Hotel池袋北口好正!!
我剛剛回來,雖然只住了一晚,但已決定下次再去東京一定再住.
回頂端
anigeyu
基本會員

發表發表於: 星期五 十二月 01, 2006 2:31 am    文章主題: 引言回覆

I have booked the room in Super Hotel 池袋北口, I know there is limousinebus and skyliner (then JR to 池袋) from Narita to 池袋. However, my flight will be arrived 5 pm (there's probably traffic jams)

And on the day I'm leaving, my flight is 10am. I have to be at the airport by 8am. and it takes about 1hr 30 mins to the airport, which means I have to leave by 6:30am.

My question is should I take the limousinebus or skyliner?? I'm only travelling by myself. Is it hard to find? and with luggages, is that a problem with the stairs at JR? how about the limousinebus stop? how far from there to Super city??

Thanks your comments and advices! or other suggestions are welcome.
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
bigstone
Site Admin

發表發表於: 星期五 十二月 01, 2006 3:01 am    文章主題: 引言回覆

limousine bus 不停 super hotel city
最接近之上落車地點:池袋Crowne Plaza Metropolitan Hotel
距離 super hotel city 10分鐘步程

JR + 京成電鉄 skyliner 係最穩陣o既方法
不過真係拎行李上落樓梯,的確比較辛苦

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
Kevin Cheong
基本會員

發表發表於: 星期五 十二月 01, 2006 4:48 pm    文章主題: 引言回覆

好同意石sir 的意見. 但係有早餐, email/上網及long distance call 及7700yen 有咁既quality, 超值啦.....新宿真係做唔到......

kevin
回頂端
anigeyu
基本會員

發表發表於: 星期六 十二月 02, 2006 12:56 pm    文章主題: 引言回覆

我有多一個問題, 如果坐Narita Express (see web site below), 有站去到池袋, 請問係咪JR站? 可以行到去super city hotel??如果唔係, 要點轉車?

http://www.jreast.co.jp/nex/timetable/from_narita/shinjyuku/3.html
Thank you
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
bigstone
Site Admin

發表發表於: 星期六 十二月 02, 2006 3:46 pm    文章主題: 引言回覆

yes 係 JR 站
narita express 都係一個唔錯o既選擇
貴d,around 3,000 yen
但拎行李只係辛苦一段(hotel > JR 池袋駅)
上月台亦有電梯

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   這個主題已經被鎖定了, 您無法在這個主題編輯文章或是回覆    jpstay.com 日本住宿討論區 首頁 -> 意見及感想 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

SwiftBlue Theme created by BitByBit